Liikelahjatietoutta

TIETOA LIIKELAHJOISTA

Liikelahjat ja lainsäädäntö

Liikelahjojen antamista ja vastaanottamista säätelevät lait. Suomessa ja maailmalla lainsäädännössä löytyy monia yhteneväisyyksiä.

Lain asettamat rajoitukset. Tiettyjä liikelahjoja ja huvituksia ei koskaan sallita annettavaksi tai saatavaksi, mukaan lukien seuraavat:

  • Käteinen raha tai sen vastineet, lainat, arvopaperit
  • Loukkaavat, säädyttömät tai laittomat tuotteet tai palvelut
  • Tietyn lahjan pyytäminen
  • Lahjat, jotka annetaan välittömästi ennen suotuisaa liikepäätöstä tai suorana vastauksena sellaiseen
  • Kenellekään, joka toimii välittömässä hankkijan asemassa
  • Vastaanottajan tai antajan tunnetun toimintalinjan vastaiset
  • Laissa tai säännöksissä kielletyt, tai
  • Henkilöille, jotka edustavat valtiovaltaa

Lisätietoja:

Yrityksille annettavat lahjat: KHO:n päätös lahjojen arvonlisäverokäsittelystä

Yksityishenkilöille annettavat lahjat: Suomen valtion lahjaverolaki

Tietoa liikelahjojen merkintätavoista

Tietoa merkintätavoista

Suositeltavat aineistomuodot merkkausmateriaaleille ovat vektoroidut  EPS-, AI- tai PDF-tiedostot. Meiltä on myös mahdollista ostaa graafikonpalveluna logon tai muun painatusaineiston vektorointi!

MERKINTÄTAVAT TEKSTIILEIHIN

Brodeeraus

Brodeerauksessa logo ommellaan suoraan tekstiiliin. Menetelmää käytetään lähinnä takkeihin, paitoihin, froteetuotteisiin, laukkuihin/reppuihin, sekä lippiksiin ja pipoihin.  Lopputulos on hienostunut ja kestää hyvin kulutusta. Tekstille minimikorkeus on 4 mm, joten pieniä yksityiskohtia ei saada esille. Rasteri -ja neliväriefektit eivät ole mahdollisia. Jotta kuvio voidaan brodeerata, on siitä ensin valmistettava tietokoneella brodeerausohjelma. Brodeerauksen hinta vahvistetaan erikseen tikkimäärän perusteella ja uuden brodeerausohjelman luomisesta peritään aloituskustannus.

Brodeerattu merkki

Periaate sama kuin brodeerauksessa, mutta logo ommellaan pohjakankaalle. Tämän jälkeen merkki joko ommellaan tai kiinnitetään kuumentamalla tekstiiliin. Merkkien etuna jatkokäyttöä ajatellen on, että niitä valmistetaan kerralla useampia kappaleita.

Kudottu merkki

Suurissa määrissä edullisempi kuin brodeerattu merkki tai suora brodeeraus. Kudottuun merkkiin voidaan tehdä hienompia yksityiskohtia ja pienempiä kirjaimia. Nimilaput joko ommellaan tai kiinnitetään kuumentamalla tekstiiliin.

Silkkipainatus

Silkkipainatus on menetelmä, jossa väri painetaan suoraan tuotteeseen. Silkkipainatuksella saadaan pienetkin yksityiskohdat esille. Prosessissa kuvat erotellaan digitaalisesti ja jokainen väri tulostetaan mustalle filmille. Väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle niin, että sapluuna tukkii seulan niistä kohdista, joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle. 

Painettu tuotelappu

Kuten silkkipainatus, mutta painetaan vain kankaaseen, joka ommellaan tai kuumennetaan kiinni tekstiiliin.

Siirtokuva

Painotapa mahdollistaa pienten yksityiskohtien ja useimpien värien käytön. Siirtokuvapainatuksessa painettava kuva painetaan ensin peilikuvana siirtopaperille. Tämän jälkeen painopressiä käyttämällä paperi ja tuote painetaan toisiaan vasten korkeassa lämpötilassa. Kuumuuden ansiosta muste irtoaa paperista ja liimautuu tuotteeseen. Prässättävän tuotteen tulee kestää hetkellisesti 150 asteen lämpötila.

Digitaalipainatus

Menetelmä, jossa painatus tehdään tietokoneohjatulla digitaalisella tulostimella suoraan tuotteeseen. Tällä menetelmällä saadaan toteutettua esim. valokuvapainatuksia tai monivärisiä kuvia.

Embossing

Tyylikäs ja hillitty kolmiulotteinen kohopainatus. Suositellaan käytettäväksi nahka-, puuvilla-, polyesteri- ja fleecemateriaaleissa.

Kumiset tekstiilimerkit

Erikokoiset ja -muotoiset kumiset tekstiilimerkit ovat moderni tapa merkitä tekstiilit. Tekstiilimerkit ommellaan kiinni tuotteeseen.

Merkintätavat koviin tuotteisiin

Silkkipainatus

Tasaisiin pintoihin oivallinen painomenetelmä ja painatus onnistuu monivärisenäkin. Toteutetaan samalla tavalla kuin silkkipainatus tekstiiliin.

Tampopainatus

Tampopainatuksessa painojälki “leimataan” kumi- tai silikonityynyllä tuotteeseen painolaatalta. Jokainen väri vaatii oman painolaatan. Käytetään väripainatuksissa kaareviin pintoihin, kuten esimerkiksi kyniin. 

Lasermerkkaus

Kaiverrus metalliin, muoviin, puuhun, nahkaan ja lasiin. Laserkaiverruksella saadaan aikaan tyylikäs ja tarkka merkkaus. Merkkaus on ikuinen eikä se kulu käytössä niin kuin painatuksilla on vaarana.

Digitaalipainatus

Digitaalipainatus voidaan tehdä tuotteeseen, jossa on suora pinta. Tietokone, jossa grafiikka on, yhdistetään digitaaliseen tulostimeen ja kuva tulostetaan suoraan tuotteeseen. Tällä tekniikalla voidaan tehdä todella tarkkoja ja monivärisiä kuvia.

Linssitarramerkkaus

Linssitarramerkkaus on tarra, jossa on kirkas kova “kupla” tarran painopinnan päällä suojana. Kuva tulostetaan tarra-arkille, jonka päälle levitetään kerros läpinäkyvää liimaa. Näin saadaan aikaan 3D-efekti. Tekniikkaa voidaan käyttää suorapintaisten tuotteiden merkkaukseen.

Etsaus

Etsaus sopii kaikille sähköä johtaville metalleille ja yhdistelmille. Antaa yleensä tumman, pysyvän jäljen.”

Sunglobe yrityksenä

Sunglobe on vuonna 1997 perustettu liikelahjoja ja promotuotteita tarjoava yritys. Kokemusta alalta on siis yli 25 vuotta ja vuonna 2022 Kauppalehti myönsi meille Menestyjät-sertifikaatin. Toimitilamme löytyvät Helsingin Oulunkylästä, missä tiimimme työskentelee Fashion House:n tiloissa. Voimme sopia henkilökohtaisen tapaamisen, jos haluatte tulla tutustumaan meidän ja useamman tavarantoimittajamme näyttelytiloihin paikanpäälle! 

Kaiken toimintamme lähtökohtana on suoraselkäisyys ja asiakaskeskeisyys: kohtaamme jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti ja huomioimme parhaamme mukaan yksilöllisen tilanteen sekä tarpeen. Vuosien kokemuksemme pohjalta osaamme tarvittaessa auttaa ideoinnissa ja ehdottaa tuotteita, jotka voisivat sopia teidän tilanteeseenne. Laajojen tavarantoimittajakontaktiemme avulla pystymme etsimään vaihtoehtoja myös nettivalikoimamme ulkopuolelta. Tämän lisäksi teemme suoraa yhteistyötä Euroopassa ja Aasiassa sijaitsevien valmistajien kanssa, mikä mahdollistaa täysin uniikkien ja räätälöityjen tuotteiden tarjoamisen. 

Haluamme kannustaa yrityksiä tekemään kestäviä valintoja ja siksi lisäämme jatkuvasti valikoimaamme ekologisia sekä Euroopassa valmistettuja tuotteita. Koemme, että liikelahjojen ja promotuotteiden kohdalla on mahdollista tehdä vastuullisia valintoja tinkimättä laadusta, toimitusajasta tai yksilöllisyydestä.  

Anna meidän yllättää teidät positiivisesti ja ota meihin rohkeasti yhteyttä tarpeittenne kanssa!

Liikelahjat ja promotuotteet

Liikelahjojen tarkoituksena on ylläpitää sekä luoda asiakassuhteita tai toimia kiitollisuudenosoituksena esimerkiksi yrityksen henkilöstölle. Liikelahja eroaa yleensä promotuotteista niin, että se on arvokkaampi, laadukkaampi ja henkilökohtaisempi kuin keskiverto promotuote. 

Mitä asioita on hyvä miettiä liikelahjan valinnassa:

–       Kuka vastaanottaja on ja mitä liikelahjalla halutaan hänelle viestiä?

–       Missä tilaisuudessa liikelahja annetaan?

–       Halutaanko liikelahjan edustavan yrityksen arvoja, esimerkiksi ekologisuutta tai työhyvinvointia?

–       Jos valitset liikelahjaa vietäväksi ulkomaille, ota selvää paikallisesta kulttuurista, jotta et vahingossa tarjoa jotakin loukkaavaa tai lahjukseksi tulkittavaa liikelahjaa. 

Promotuotteisiin kuuluvat niin jakotuotteet, mainostekstiilit kuin kaikki muutkin brändätyt tuotteet. Ne ovat osa yrityksen markkinointi- ja brändäystyötä. Promotuotteita hankitaan moniin eri tarkoituksiin: jakotavaraksi messuille ja tapahtumiin, henkilöstön edustus- tai työkäyttöön, käyttötavaraksi työpaikalle tai esimerkiksi osaksi mainoskampanjaa. 

Erityisesti jakotuotteiden kohdalla on hyvä ottaa huomioon:

–       Keille tuotteita jaetaan ja missä tilaisuudessa?

–       Haetaanko vain näkyvyyttä vai halutaanko lisäksi viestiä jotain yrityksen arvoista valitsemalla esimerkiksi kotimainen tai ekologinen jakotuote?

–       Mikä voisi tehdä tuotteesta mieleenpainuvan ja kilpailijoista erottuvan?

–       Mikä on sopiva kappalehinta yksittäiselle tuotteelle?

Valikoimamme on laaja, joten autamme mielellämme löytämään teille sopivia vaihtoehtoja liikelahjoiksi ja promotuotteiksi! Pystymme kokemuksemme sekä tuotetuntemuksenne perusteella auttamaan ideoinnissa ja ehdottamaan tuotteita jopa nettivalikoimamme ulkopuolelta.”

Ekologiset tuotteet

Nykyään liikelahjojen ja promotuotteiden kohdalla on mahdollista tehdä vastuullisia valintoja tinkimättä laadusta, toimitusajasta tai yksilöllisyydestä. Kannustammekin asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja lisäämällä valikoimaamme ekologisempia promotuotteita.

Olemme koonneet valikoimamme ekologiset tuotteet omaan yläkategoriaan helpottaaksemme valintaprosessianne. Ekologiset tuotteemme tunnistaa nettisivuiltamme myös vihreästä EKO-tarrasta. Jos et löydä tarpeitasi vastaavaa tuotetta, ota meihin rohkeasti yhteyttä niin voimme etsiä teille vaihtoehtoja myös nettivalikoimamme ulkopuolelta!

Useampi tavarantoimittajistamme tarjoaa ekologisia sekä kestävämpiä promotuotteita, mutta alla muutama nosto niiden joukosta:

Mainostekstiilien valikoimastamme löytyy Cottover:in vaatteita, joilla on Fairtrade, Joutsen-, GOTS sekä OEKO-TEX ympäristömerkkien sertifikaatit. Cottoverin tekstiilit ovat laadukkaita ja löytyvät useissa eri väreissä.

Valikoimassamme on Greenfinin suomalaisesta sellukomposiitista tai muista ekoraaka-aineista valmistettuja promotuotteita. Tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Heidän valikoimastaan löytyy muun muassa parkkikiekkoja ja keittiövälineitä.

Suosituista Americano -termosmukeista löytyvät 100 % kierrätetystä PP-muovista valmistettu versio sekä osittain sokeriruoko biomuovista valmistettu Americano Renew -malli. Mukit ovat tyylikkäitä, kestäviä ja valmistettu Iso-Britanniassa.

Valikoimamme Headwearin pipot on valmistettu ympäristöystävällisesti EU-tuotantona. Pipoja löytyy useammasta eri mallista ja mallista riippuen pipoihin on saatavissa oma painatus, brodeeraus, neuloskuvio tai jopa oma PMS-väri.” 

Suomessa tai Euroopassa valmistetut tuotteet

Ekologisten sekä eettisten perustein haluamme tarjota yhä enemmässä määrin Suomessa tai Euroopassa valmistettuja promotuotteita. Haluamme valikoimamme avulla mahdollistaa vastuullisten valintojen tekemisen. Päivitämme jatkuvasti nettivalikoimaamme ja lisäämme sopivia tuotteita Made in Europe -yläkategoriaan. Euroopassa valmistetut tuotteet tunnistaa nettisivuiltamme myös Made in Europe -tarrasta. 

Tässä muutama nosto Suomessa ja Euroopassa valmistetuista mainoslahjatuotteista:

Tarjoamamme Vesipullot omalla etiketillä pullotetaan Suomessa ja niiden tuotanto toimii aurinkoenergialla. Pullot saa lähdevedellä tai hiilihapotettuna ja niitä löytyy kahta eri kokoa: 0,5 l ja 0,35l. Pullot ovat 100% kierrätyskelpoisia Palpan panttisopimuksen mukaan. 

Kaurilan Saunan hurmaavien hemmottelusettien kosmetiikkatuotteet ovat valmistettu käsityönä Helsingissä. Heidän luonnonkosmetiikkansa on ekologisesti sekä eettisesti valmistettua eikä niitä testata eläimillä. 

Valikoimassamme on Greenfinin suomalaisesta sellukomposiitista tai muista ekoraaka-aineista valmistettuja promotuotteita. Tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Heidän valikoimastaan löytyy muun muassa parkkikiekkoja ja keittiövälineitä

Suosituista Americano -termosmukeista löytyvät 100 % kierrätetystä PP-muovista valmistettu versio sekä osittain sokeriruoko biomuovista valmistettu Americano Renew -malli. Mukit ovat tyylikkäitä, kestäviä ja valmistettu Iso-Britanniassa.

Valikoimamme Headwearin pipot on valmistettu ympäristöystävällisesti EU-tuotantona. Pipoja löytyy useammasta eri mallista ja mallista riippuen pipoihin on saatavissa oma painatus, brodeeraus, neuloskuvio tai jopa oma PMS-väri.”